Regióny Trnava Galanta Piešťany

Šoféri sa po tragédii nepoučili, za volant sadajú ďalej

Vodiči si nedajú povedať, stále sadajú za volat opití. Zdroj: Polícia SR/Trnavský kraj

TRNAVA – Dva dni po sebe riešili policajti dopravné nehody, pri ktorých asistoval alkohol. V jednom prípade vodič nafúkal dokonca viac ako 2,5 promile.

V obci Borovce, okr. Piešťany, spôsobil v utorok podvečer rozruch 45 ročný vodič na aute Peugeot 3008. Pri prechádzaní cez obec mal zísť vpravo mimo cestu, kde narazil do obrubníka a betónovej tvárnice. To ho ale nezastavilo a pokračoval v jazde ešte ďalšie desiatky metrov. Nakoniec ho zastavil až stĺp verejného osvetlenia. Celková škoda sa vyšplhala na takmer 17 000 eur. Dopraváci muža po nehode podrobili dychovej skúške, pri ktorej nafúkal 2,67 promile. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a previezli na policajné oddelenie. V rámci tzv. superrýchleho konania obvinil poverený policajt nezodpovedného vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo mu v tomto prípade môže hroziť trest odňatia slobody až na 2 roky.

Opití narazil do hotelového pútača

Včera popoludní zišiel 30 ročný vodič s autom Peugeot 307 mimo cestu a prednou časťou narazil do pútača jedného z galantských hotelov. Pri dychovej skúške mu policajti namerali 1,23 promile alkoholu v dychu. Galantskí policajti muža riešia v súvislosti s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Aj on čaká na rozhodnutie súdu v policajnej cele. Obidve nehody sa našťastie zaobišli bez zranení. Žiaľ, nie je tomu tak vždy. Jazdite preto zodpovedne a za žiadnych okolností nešoférujte pod vplyvom alkoholu alebo iných omamných látok

Vodič pod vplyvom alkoholu narazil do reklamného pútača. Zdroj: Polícia SR/Trnavský kraj